Optimális gépek a megbízható gyártáshoz

Patkás János, az OPTIGÉP Kft. ügyvezető igazgatója

Olyan vállalatot mutatunk be most, amely komoly tudással bír a napraforgó és kukorica aratásához kombájnadapterek fejlesztésében és előállításában. Az 50 éves tapasztalattal rendelkező OPTIGÉP Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. gépeikkel az USA-tól egészen Kazahsztánig – több mint 15 országban – biztonságosan dolgoznak a gazdálkodók, ami a megbízható alkatrészellátásnak és a kiváló szervizszolgáltatásuknak köszönhető.

A minőségi gyártáshoz óriási szükségük volt az alkatrész-előállítás területén való fejlesztésre, ezért beruháztak a Signdepot Europe Kft. által forgalmazott HSG fiber lézervágó és CNC hajlítógépbe.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„Az eladásaink növekedése miatt bővíteni kívántuk a kapacitásunkat a lézervágás területén is” – indokolja a fejlesztést Patkás János, az OPTIGÉP Kft. ügyvezető igazgatója. „Az alapkoncepciónk az volt, hogy kombinált géppel bővítjük az eszközpalettánkat, ugyanis az első ilyen berendezésünk egy síklézervágó volt. Az elképzelésünk szerint már csöveket, zárt szelvényeket és emellett síklemezeket is meg akartunk munkálni. Ezen igényeinknek maximálisan megfeleltek a Signdepot Europe Kft. által forgalmazott HSG gépek.”

Precíz és minőségi vágás
- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az OPTIGÉP Kft. gyártócsarnokába egy HSG G4020 HE kombinált lézervágó berendezést telepített a Signdepot. A gépet a magas produktivitásra tervezték, amelyet kiválóan támogatnak a gépet alkotó alkatrészek – például a vágóasztalának deformálódásmentes pontossága 20 évre garantált, és a vezérlőszoftver – HSG-X, a HSG saját fejlesztésű zártláncú rendszere –, amely számos gyártást funkciót tartalmaz és rendkívül biztonságos üzemeltetést tesz lehetővé.

„A fiber lézerek jóval alacsonyabb karbantartási igénnyel üzemeltethetők, ezáltal csökken az ezzel járó költség” – magyarázza Patkás János. „Másrészt pedig azért választottuk a Signdepot vállalatát, mert amellett, hogy kiemelkedő referenciákkal rendelkeznek, a kommunikáció is rendkívül jól működött, ugyanis minden lépésről tájékoztatást kaptunk.”

Gyorsabb és pontosabb hajlítás

A HB-2204 CNC élhajlító segítségével a hajlítási tartomány bővül, a munkadarab elkészülési ideje csökken. Az energiahatékony működést a berendezésben működő szervomotor biztosítja, amelynek köszönhetően a megtakarítás hosszú távon realizálódik a régebbi technológiákhoz képest.

„A hajlítógépet 2020 nyarán telepítette a Signdepot, a lézervágót pedig 2020 év végén. Rendkívül elégedettek vagyunk a szolgáltatásukkal, ugyanis ezek a berendezések csupán minimális karbantartást igényelnek, azaz komolyabb leállással, szervizzel nem kellett számolnunk, így folyamatosan működhettek. A G4020 HE lézervágó három műszakban, folyamatosan üzemel, míg a HB-2204 élhajlító jellemzően két műszakban. A beruházás kiváló alapot jelent, ugyanis folytatni kívánjuk a bővülésünket, amelyhez egy újabb lézervágó és élhajlító berendezést tervezünk telepíteni, így tovább növelhetjük a kapacitásunkat. A következő két-három évben számítunk erre a beruházásra, és továbbra is a HSG-vel, valamint a Signdepot-val kívánunk együttműködni a fejlesztéseink során” – összegzi Patkás János.

Némethi Botond, NEW technology magazin

- Hirdetés -