Új korszak nyílik a lézeripar világában

A CIIF Shanghai 2023 szakvásáron a HSG újdonságaira irányult a figyelem. A gyártó három különböző fejlesztést mutatott be, emellett számos kiemelkedő terméket ismerhettek meg a szakmai érdeklődők. A HSG innovációival megnyitotta a „lézer+” korszakát.

A három kiemelkedő berendezés a következő volt: TL730S, G4020V és TP65SD. Számos iparági szakértőnek és látogató figyelmének a középpontjába kerültek az eddig ismert határokat átlépő, a technológiában új korszakot teremtő megoldások. A közönség visszacsatolása alapján óriási népszerűségnek örvendtek az újdonságok, amelyek Magyarországon a Signdepot Europe Kft. forgalmazásában kaphatók.

A VILÁG EGYIK LEGNAGYOBB CSŐVÁGÓ LÉZERGÉPE

- Hirdetés -

A HSG folyamatosan fejleszti a csővágógépeit, így jött létre a 4+1 nagy teherbírású lézerberendezés, a TL730S-t. A 4+1 elnevezés abból ered, hogy a tokmányszerkezete egyedülálló, a C3 és a C4 befogókat egyesíti a stabilabb működés érdekében. A konstrukció rakodóvégén négypontos rögzítést alkalmaz, ezáltal maximalizálja a terhelésjavulást. A TL730S esetében egyetlen cső terhelhetősége elérheti akár a négy tonnát is, a legnagyobb megmunkálható csőátmérő pedig 715 milliméter. A 20000 W-os teljesítménnyel a vágási vastagság, illetve sebesség jelentősen javul, illetve a ferde vágás egy menetben végezhető, amivel idő takarítható meg.

Forrás: Signdepot
SZTÁR A LÉZERVÁGÓK KÖZT

A HSG palettáját még erősebbé teszi a G4020V nagyteljesítményű lézervágógép. Az XYZ tengelyes lineáris motorokkal felszerelt berendezés új dimenziót nyit a megmunkálásban. A négysínes szerkezetnek köszönhetően óriási teherbírással és megbízható stabilitással rendelkezik.

LÉZERVÁGÓ KORLÁTOK NÉLKÜL

A TP65SD fúró-vágó lézerberendezés óriási erőssége, hogy nem korlátozódik csupán a vágásra. Ez a gép integrálja a lézervágást, termikus fúrást és a menetfúrás funkcióit, így egy munkafolyamatban elvégezhető a három feladat. További előnye, hogy 45 fokos szögben történő ferde vágásra is képes, amellyel csökkenti a feldolgozási lépések számát, ezzel időt, energiát és munkaerőt megtakarítva. A berendezés fő célja, hogy a termelést még hatékonyabbá tegye.

A „lézer+” korszaka egy olyan új időszak, amely a nyitottságon keresztül támogatja a fejlődést, ezen periódusban végtelen lehetőségek tárulnak fel a lézervágás területén. A HSG megoldásai egyesítik az iparág szereplőit, s új területeket hódíthatnak meg a termelékenység maximalizálásával. A Signdepot Europe Kft. a piaci ökoszisztémát és igényeket ismerve olyan fejlett berendezéseket forgalmaz Magyarországon, amelyekkel új értelmet nyer a hatékonyság.

hsghungary.hu