Új lézer megmunkáló gép nagy sebességgel

A Yamazaki Mazak bemutatja új nagy teljesítményű lézer megmunkáló gépét, amelyet kifejezetten nagyobb mennyiségű, kis és közepes átmérőjű csövek nagy sebességű megmunkálására terveztek.

Az új FT-150 FIBER egy kompakt lézervágó berendezés, ergonomikus designjának köszönhetően a kezelő terület, valamint a betöltő és kirakodó állomás mind egy oldalon kapott helyet.

A 3.0kW-os fiber rezonátorral felszerelt FT-150 FIBER akár 6500mm hosszú, 152,4mm-es átmérőjű, 150 kg-os munkadarabok megmunkálására alkalmas, igény szerint pedig 8000mm hosszúság és 180kg-os tömeg választható opcióként elérhető.

- Hirdetés -

A gép számos, tipikusan az építészeti területeken, gépjármű iparban, építőiparban és bútorgyártásban alkalmazott anyag vágására alkalmas, beleértve a lágyacélt, rozsdamentes acélt, rezet, vasat és alumíniumot.

A maximális termelékenységre tervezett FT-150 FIBER számos művelet elvégzésére alkalmas, mint vágás, menetmegmunkálás, fúrás és termikus fúrás. A megmunkálási idő csökkenéséhez hozzájárul az olyan műveletek kiküszöbölhetősége, mint a lyuksajtolás, sorjázás és furat menetfúrás. Továbbá a fiber lézer a nagy sebességű előtolással, gyorsulással és tokmány-indexeléssel kivételes vágási sebességet biztosít.

A termelékenységet tovább fokozza a nagy kapacitású köteges kirakodó, ami akár 4 tonnányi nyersanyag betöltésére is képes, így lehetővé téve a hosszabb idejű folyamatos működést. Az FT-150 FIBER számos különböző munkadarab kirakodási lehetőséggel elérhető a standard megoldásoktól az automatikus szortírozó rendszerekig a nagy mennyiségű, több alkatrészből álló modellek hatékony termeléséért. A gép akár 3000mm hosszú kész darabok (opciósan 4500mm is elérhető) alkatrész tartóba, vagy kihordó övvel történő kirakodására alkalmas. A szortírozó rendszer kis-, közepes és nagy méretű kész alkatrészek 4-felé válogatására és kirakodására képes.

Az FT-150 FIBER számos további – pontos és magas minőségű vágást biztosító – funkciókkal rendelkezik. Ezek közé tartozik a kiegészítő U-tengely a vágófejben, ami ultranagy sebességű vágást tesz lehetővé, valamint a dönthető lézervágó fej, ami nagy pontosságú ferde vágást biztosít.

A nagy vágási pontosságot tovább fokozza a gép „Vizuális Varrat Lokátor” funkciója, ami nagy teljesítményű kamera és kép elemző szoftver felhasználásával észleli a csövek hegesztési varratait, hogy meghatározza a vágáshoz szükséges radiális pozíciót; amíg a „Munkadarab Középpont Lokátor” funkció észleli a hajlításokat és csavarodásokat a munkadarabon, és ezek alapján automatikusan megteszi a vágás előtt szükséges pozicionálási módosításokat.

Más funkciók közé tartozik a hosszú munkadarabok megtámasztásához szükséges egység, amely megakadályozza a munkadarab megnyúlását vágás közben, valamint a „Belső Fröccsenés Gátló” funkció, amely védi a munkadarab belsejét az esetlegesen odafröccsenő olvadéktól, és így a belső felület égéstől. Opcionálisan szintén elérhető forgó szerszámos orsó ATC-vel a furatok menetmegmunkálásához, fúráshoz és termikus fúráshoz.

Az FT-150 FIBER számos automatikus funkcióval is fel van szerelve, beleértve az auto-profilozó kalibrációt és fúvóka tisztítást, amelyek tovább fokozzák a termelékenységet.

A Mazak innovatív CAD/CAM szoftvere, az FX-TUBE lehetővé teszi, hogy  az időtanulmányok és a fogyasztási költség adatok egyszerűen az ügyfél ERP rendszerébe integrálhatóak legyenek, amíg az importált 3D adatok szerkesztési funkciója jelentősen csökkenti a szerkesztési és várakozási időket. Az összteljesítményt tovább fokozza az NC vezérlés, a MAZAK FX, amely olyan fontos funkciókat tartalmaz, mint a Gyors újraindítási program (Quick Restart Program), az FX-TUBE által generált QR kódok felhasználásával megvalósítható ütemezési lehetőség és az „Adatbázis áttekintés”, amely betekintést enged a gép vágási kondícióinak adatbázisába.

Mr. Gaetano Lo Guzzo, a Yamazaki Mazak Európai Lézer Üzletágának igazgatója így nyilatkozott; „Az új FT-150 FIBER tovább fokozza cső lézervágási kapacitásunkat egy olyan géppel, amelyet kifejezetten a kis és közepes átmérőjű csövek nagy sebességű és nagy pontosságú vágására terveztek. A kivételes termelékenységet a fiber rezonátor, az ultragyors előtolás és a különböző megmunkálási műveletek kombinációja biztosítja, kiegészítve a köteges kirakodó egységgel. Ez a termelékenység teszi az FT-150 FIBER-t ideális választássá azoknak a nagy volumenű gyártást végző ügyfeleinknek, akik szintet szeretnének lépni cső lézervágási kapacitásukban.”

Mazak

- Hirdetés -

- Hirdetés -