Új, univerzális megfogó, megnövelt szorítóerővel – bemutatkozik az EGU

Rugalmas gyártási felhasználás, akár a munkafolyamat első lépésétől, különösen nehéz üzemi körülmények között is – itt ismerhetők meg igazán a SCHUNK új, intelligens, univerzális megfogójának előnyei. A megfogó könnyedén beépíthető  változatos gyártási folyamatokba is. Az integrált szorítóerő-megtartás és a megnövelt szorítóerőt biztosító StrongGrip üzemmód a különféle megfogási feladatok megbízható partnerévé  varázsolják az EGU-t.

Egyre nő a kereslet a modern megfogószerkezet-koncepciók iránt, melyekkel szemben elvárás, hogy minden körülmények között egyszerűen integrálhatóak, adaptálhatóak, valamint monitorozhatóak legyenek. Továbbá fontos, hogy megbízhatóan működjenek nehéz üzemi körülmények között is ahol forgács és hűtőfolyadék is kerülhet a megfogóra. Az automatizálás szakértőjeként a SCHUNK univerzális megoldást kínál ezekre a problémákra az új, elektromos hajtású, párhuzamos működésű  EGU megfogó formájában.  Optimális tömítőrendszerének köszönhetően az EGU ellenáll a szennyeződéseknek, továbbá tökéletes megoldást nyújt a gépipari feladatokhoz valamint megmunkálóközpontok kiszolgálásához. Különösen nehéz ipari körülmények között, mint például köszörülőgépeknél akár extra védelemmel is elláthatóak a megfogók, így finom pornak ellenálló verzióban is elérhetőek.

Nagyobb folyamatbiztonság

- Hirdetés -

Az akár 160 milliméteres, szabadon programozható megfogási löketnek és mérettől függően akár 3000 N-ig terjedő, fokozatmentesen állítható szorítóerőnek köszönhetően az univerzális megfogó számtalan munkadarabbal megbirkózik. A biztonságos megfogásról az integrált szorítóerő-megtartás és a fejlett folyamatfigyelő rendszer gondoskodik. Energiaellátási probléma vagy vészleállás esetén a szorítóerő legalább 80 százalékát megbízhatóan tartja a rendszer.

A megfogókarok pozícióját az integrált abszolút encoder folyamatosan figyelemmel kíséri, így a rendszer az újraindítást követően rögtön használható, nem szükséges ismét felvenni a referenciaértékeket. Az EGU különleges képessége a StrongGrip üzemmód. A különböző tömegű munkadarabok mozgatása során a szorítóerő akár 150 százalékkal növelhető anélkül, hogy másik megfogót vonnánk be a munkafolyamatba.

 Számos csatlakozási lehetőség

A felsoroltakon túl, az intelligens megfogószerkezet a csatlakozási felületek területén is jeleskedik. A SCHUNK olyan standard kommunikációs interfészekkel kínálja az EGU-t, mint a PROFINET, az EtherNet/IP, az EtherCAT, az IO-Link és a Modbus RTU. A beépített PLC funkciós moduloknak és a vezető robotgyártók plug-in moduljainak köszönhetően a szoftverintegráció rendkívül egyszerű, további gateway-ek és programozási feladatok nélkül is könnyedén végrehajtható.

A SCHUNK az EGU-t szorítóerő-biztosítással vagy anélkül négy építési méretben kínálja: 50, 60, 70 és 80. Mérettől függően a maximális szorítóerő 450 és 3000 N között mozog.  Megfelelő ujjakat az EGU megfogóhoz a SCHUNK honlapján található, ingyenes FGR rendszerrel lehet tervezni.

SCHUNK