Az Airbus növeli az együttműködést egy műholdas IoT-céggel

Az Astrocast, az egyik vezető műholdas IoT-üzemeltető nemrég bejelentette, hogy új partneri megállapodást írt alá az Airbus Defence and Space vállalattal. Ez egy meglévő üzleti kapcsolat kiterjesztését jelenti a műholdas tárgyak internete (SatIoT) technológia képességeinek bővítése érdekében. A partnerség lehetővé teszi az Astrocast számára, hogy tovább növelje hálózati kapacitását, és a legmegbízhatóbb, legköltséghatékonyabb SatIoT rendszert biztosíthassa az ügyfeleinek.

Fotó: Astrocast

Az Airbus-szal való együttműködés nagyon meghatározó volt az Astrocast számára az elmúlt években. Ennek köszönhetően 2017 óta tudja hatékonyabban fejleszteni a kommunikációs protokollját és a modemszoftvercsomagját, ami az Astrocast szélesebb körű műholdas IoT-technológiájának alapvető részét képezi. A sikeres együttműködésre építve a két vállalat megállapodott, hogy az Airbus továbbra is széles körű támogatást nyújt az Astrocastnak.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Utóbbi arra számít, hogy továbbra is hasznosítani tudja a két cég közös technológiai sikereit: tovább javítja a SatIoT sávszélességet és a szolgáltatásminőséget minden ügyfele számára. Ez lehetővé teszi az adatátviteli kapacitás, a hatékonyság, a késleltetés és a biztonság folyamatos javulását, az ügyfelek pedig igényeiknek megfelelően tovább optimalizálhatják a működési hatékonyságukat.

„Ez az együttműködés fontos alapot teremt az alacsony Föld körüli konstellációk 5G NTN IoT kommunikációs szabványokkal történő konvergenciájához. Idővel ezek a továbbfejlesztett képességek előnyösek lesznek kritikus adatok gyűjtésére és cseréjére IoT-eszközökkel” – jósolta François Gaullier, az Airbus telekommunikációs és navigációs rendszerekért felelős senior alelnöke.

- Hirdetés -

„Ez az együttműködés megerősíti elkötelezettségünket, hogy továbbra is a piacon elérhető legmegbízhatóbb és leghatékonyabb SatIoT-kapcsolatot kínáljuk ügyfeleinknek. Az Airbus támogatásával még szilárdabbá tehetjük az Astrocast pozícióját mint iránymutató műholdas IoT-szolgáltató” – fűzte hozzá a közleményben Fabien Jordan, az Astrocast vezérigazgatója.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -