Az OMRON bemutatja a mobil és kollaboratív robotokhoz kínált befektetés-megtérülési kalkulátorát

Az OMRON egy új befektetés-megtérülési kalkulátort hívott életre, hogy támogassa a kollaboratív és mobil robotokba történő befektetések értékelési folyamatát. A kalkulátor többek között a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára ideális, egyszerű és megfizethető lízingelési lehetőségeket is magában foglalja.

Az OMRON befektetés-megtérülési kalkulátora tényleges adatok alapján kínál gyors és egyszerű áttekintést a kollaboratív vagy mobil robotokba való beruházást fontolgató vállalatoknak a befektetés megtérüléséről. A kalkulátor lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy felmérjék, hány hónapba fog telni, mire egy befektetés eléri a nullszaldós szintet, miközben a piaci körülményeknek megfelelően figyelembe veszi az inflációt és a kamatláb-kiigazításokat is.

A mobil robotok és a kobotok könnyen telepíthetők, és mivel hordozhatók, a gyártás nagyobb rugalmassága szempontjából igen hasznos társnak bizonyulnak. Ráadásul biztonságosabb munkakörnyezetet is biztosítanak, miközben humán munkatársaikkal együttműködve nyújtanak segítséget az áruk és anyagok emelésében vagy szállításában.

- Hirdetés -

Számos kis- és középvállalkozás (KKV) azonban nem engedheti meg magának az ilyen technológiákba történő előzetes tőkeberuházást. Az OMRON olyan lízingelési lehetőségeket kínál, amelyek kifejezetten arra szolgálnak, hogy megkönnyítsék a mobil robotokból vagy kollaboratív robotokból (kobotok) álló flottájukat fejleszteni kívánó gyártók életét, akik mindemellett alacsonyan tudják tartani a kezdeti beruházási költségeiket.

Eduardo de Robbio, az OMRON stratégiai üzletfejlesztési menedzsere a következőkről számol be: „A világjárvány idején megnőtt a rendkívül változatos termékeket kis mennyiségben előállító gyártás iránti igény, számos iparágban pedig munkaerőhiány volt tapasztalható. Ezáltal több lett a betöltetlen állás mind a humán kezelők, mind a robotok körében. A rugalmas lízingelési lehetőségek mellett egy könnyen használható befektetés-megtérülési kalkulátort is akartunk biztosítani ügyfeleinknek, amely segíthet nekik a döntéshozatali folyamatban.”

Amint bevitték az aktuális műveletekre vonatkozó adatokat, és kiválasztották a robotok típusát és számát, a befektetés-megtérülési kalkulátor egyértelmű áttekintést ad a megtérülési időszakról, a befektetés-megtérülés (ROI) százalékos arányáról, valamint a nettó jelenértékről (NPV), amely a jövőbeli készpénzforgalom becsült aktuális teljes értékét mutatja.

Az ügyfél szempontjából kulcsfontosságú döntés, hogy hogyan tud finanszírozni egy új beruházást. Az OMRON befektetés-megtérülési kalkulátora két jellemző lehetőséget kínál: a hagyományos Capex-opciót, az elején teljes fizetéssel, valamint a lízingelési lehetőséget kínáló Opex-opciót, amikor a kifizetések 3–5 évre oszlanak el.

De Robbio még hozzáteszi: „A robotok el tudják végezni az ismétlődő feladatokat, és rugalmas, pontos és hatékony műveletekről gondoskodnak, ami lehetővé teszi a humán munkatársaknak, hogy a vállalkozás szempontjából jóval fontosabb ügyekkel és kreatív feladatokkal tudjanak foglalkozni. Ami a befektetés-megtérülés alapvető szempontját illeti: a humán munkaerő így a több hozzáadott értékkel bíró feladatokra tud koncentrálni, ami elengedhetetlen a gyártók jövője szempontjából. Ráadásul az automatizálás a szakértők között a munkaerő-piacon meglévő különbségeket is ki tudja egyenlíteni.”

OMRON

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet